Dergimiz 2020 yılı Aralık ayında yayın hayatına başlamıştır. Dergimiz çift-kör hakemli, bağımsız ve ön yargısız ilkeleri ile çalışmaktadır. Uluslararası indeksli ve açık erişim politikasındadır. Dergimizin yayın dili Türkçe ve İngilizce’dir. Yılda 2 sayı olarak yayınlanan dergi, 2022 yılından itibaren yılda 3 sayı (Nisan, Ağustos ve Aralık ayları) olarak yayınlanacaktır. Dergide yayımlanan her makaleye DOI künyesi atanmaktadır.
Dergide makalelerin yayımlanması ve değerlendirilmesi için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Dergide yayınlanan makaleler (https://llnursing.com/dergi) adresi üzerinden ücretsiz olarak araştırmacıların ve okuyucuların erişimine açıktır. Derginin hedef kitlesi hemşireler, hemşire eğiticiler, hemşirelik öğrencileri, sağlık alanında karar vericiler ve sağlık ekibinin diğer üyeleridir.
Dergide yayımlanan tüm yazılarda görüş ve raporlar yazar(lar)a aittir; yazıların bilimsel içeriğinden Dergi Yayın Kurulu, Danışma Kurulu ve yayıncı sorumlu tutulamaz.
Yaşam Boyu Hemşirelik Dergisi’nin amacı; yayımladığı özgün çalışmalar ile hemşirelik alanında yapılan güncel gelişmeleri aktarmak, bu gelişmelerin bilimsel ortamda tartışılmasını sağlamak, bu yolla hemşirelik mesleğinin güçlendirilmesine ve toplum sağlığının geliştirilmesine katkı vermektir.
Kapsam
Dergide Hemşirelik, Hemşirelik eğitimi ve öğretimi, Klinik hemşirelik uygulamaları, Klinik dışı hemşirelik uygulamaları, Özel hemşirelik alanları (Hemşirelik Esasları, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, İç Hastalıkları Hemşireliği, Halk Sağlığı Hemşireliği, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Doğum Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Hemşirelikte Yönetim) başlıkları kapsamında araştırma makalesi, derleme ve olgu sunumları yayınlanmaktadır. Kongre, sempozyum gibi toplantılarda sunulmuş olan tam metin bildiriler dergimize kabul edilmemektedir. Bununla birlikte, benzer toplantılarda sunulmuş olan özet ve poster bildiriler bildiriye ilişkin toplantı bilgilerinin verilmesi koşuluyla yayınlanabilir. Ancak bu yayın etkinliğinden kaynaklanabilecek olası bir sorunun sorumluluğu yazara aittir. Daha önce herhangi bir dergide yayınlanmış, yayınlanmak üzere kabul edilmiş ve değerlendirme aşamasında bulunan yazılar değerlendirmeye alınmaz.
Dergiye makale gönderimi dergide yer alan makale gönderim sistemi üzerinden, üye girişi yapıldıktan sonra yapılabilir.
Değerlendirme sonucu düzeltme istenen yazılarda, yazarların kendilerinden istenen değişiklikleri en geç 1 ay içerisinde yapmaları ve yaptıkları değişiklikleri gösteren Word metni ve hakem önerilerini cevaplandırdıkları Word metni ile birlikte kendilerinden istenen tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde dergi sistemine yüklemeleri beklenir.
Yayımlanan yazıların sorumluluğu tümüyle yazar(lara) aittir.